در این مطلب قصد داریم آموزش نصب دایرکت ادمین در سیستم عاملهای لینوکس Centos 7, Centos 8, Debian 8, Debian 9, FreeBSD 11, Free BSD 12 و Debian 10 بپردازیم. البته لازم به ذکر است که این مطلب با ارائه توزیعهای جدید آپدیت خواهد شد و همواره میتوانید جهت نصب دایرکت ادمین به این مطلب مراجعه کنید.
مراحل و نحوه نصب دایرکت ادمین در تمامی این توزیعها تقریبا یکسان بوده و تنها در نصب پیشنیازهای نصب دایرکت ادمین با یکدیگر تفاوتهایی دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
پیش نیازها برای نصب و استفاده از دایرکت ادمین
بهترین سیستم عامل جهت نصب دایرکت ادمین
اگر هنوز نسبت به خرید سرور جهت نصب اقدام نکردید یا برای انتخاب نسخه سیستم عامل مردد هستید، پیشنهاد من استفاده از Centos نسخه آخر است که در حال حاضر Centos 8 آخرین نسخه این سیستم عامل میباشد.
اگر این سوال برای شما پیش آمده که چرا سایر سیستم عاملها مناسب نیست باید خدمتتون عرض کنم که صحبت ما به معنای نامناسب بودن سایر سیستم عاملها نیست اما استفاده از دایرکت ادمین در Centos بسیار ساده تر و کم دردسرتر از سایر سیستم عاملهاست و از نظر ایرادات و مشکلاتی که ممکن است پس از نصب با آن دست و پنجه نرم کنید Centos سهم کمتری برای ایجاد مشکل برای شما خواهد داشت.
سخت افزار مورد نیاز جهت نصب دایرکت ادمین
حداقل سخت افزار مورد نیاز با در نظر گرفتن سیستم عامل Centos 8 باید دارای 512 مگابایت حافظه رم، 1 هسته پردازنده با قدرت 500 مگاهرتز و 10 گیگابایت فضای دیسک باشد. البته این حداقل سیستم مورد نیاز شما خواهد بود و قطعا برای مصرف در حالت پروداکشن نیاز به منابع به مراتب بیشتری خواهید داشت.
لایسنس دایرکت ادمین
همانطور که قبلا در مقاله دایرکت ادمین به آن پرداختیم این کنترل پنل یک نرم افزار رایگان نبوده و برای استفاده از آن شما نیاز به خرید لایسنس دایرکت ادمین دارید، برای خرید لایسنس شما به فروشنده آی پی آدرس سرور، سیستم عامل و نام هاست را ارائه میکنید و فروشنده لایسنس به شما دو عدد که یکی Client ID و دیگری License ID است ارائه میکند که به اختصار cid,lid نامیده میشوند.
بررسی اصل بودن لایسنس دایرکت ادمین
طی چند مدت اخیر برخی فروشندگان لایسنس اقدام به ارائه لایسنسهای کرک که با عنوان لایسنس اشتراکی یا تحت عناوین مختلفی آن را نامگذاری میکنند کردهاند که دایرکت ادمین نیز از این دایره مستثنا نبوده و لایسنس این کنترل پنل را نیر به شکل کرک یا اشتراکی ارائه میکنند.
فروشندگان این نوع لایسنسها مدعی هستند هیچ مشکل و ایرادی برای سرورهایی که از این نوع لایسنسها استفاده میکنند بوجود نخواهد آمد اما طبق تجربه من بر روی چندین سرور از مشتریان که این نوع لایسنسها را استفاده میکنند چیز دیگری را ثابت میکند.
پس از تهیه لایسنس دایرکت ادمین میتوانید از لینک زیر با وارد کردن آی پی سرور خود اصالت لایسنس تهیه شده را بررسی کنید.
نصب پکیجهای نرم افزاری مورد نیاز قبل از نصب دایرکت ادمین
قبل از اقدام به نصب سرور شما نیاز به چند پکیج دارد که بسته به سیستم عامل شما، با استفاده از کامندهای زیر اقدام به نصب این پکیجها میکنیم.
پیش نیاز دایرکت ادمین در سیستم عامل Centos 7
yum install wget gcc gcc-c++ flex bison make bind bind-libs bind-utils openssl openssl-devel perl quota libaio \ libcom_err-devel libcurl-devel gd zlib-devel zip unzip libcap-devel cronie bzip2 cyrus-sasl-devel perl-ExtUtils-Embed \ autoconf automake libtool which patch mailx bzip2-devel lsof glibc-headers kernel-devel expat-devel \ psmisc net-tools systemd-devel libdb-devel perl-DBI perl-Perl4-CoreLibs perl-libwww-perl xfsprogs rsyslog logrotate crontabs file kernel-headers
پیش نیاز نصب دایرکت ادمین در سیستم عامل Centos 8
dnf install wget gcc gcc-c++ flex bison make bind bind-libs bind-utils openssl openssl-devel perl quota libaio \ libcom_err-devel libcurl-devel gd zlib-devel zip unzip libcap-devel cronie bzip2 cyrus-sasl-devel perl-ExtUtils-Embed \ autoconf automake libtool which patch mailx bzip2-devel lsof glibc-headers kernel-devel expat-devel \ psmisc net-tools systemd-devel libdb-devel perl-DBI perl-libwww-perl xfsprogs rsyslog logrotate crontabs file kernel-headers
پیش نیاز نصب دایرکت ادمین در سیستم عامل Debian 8
apt-get install gcc g++ make flex bison openssl libssl-dev perl perl-base perl-modules libperl-dev libaio1 libaio-dev \ zlib1g zlib1g-dev libcap-dev cron bzip2 automake autoconf libtool cmake pkg-config python libdb-dev libsasl2-dev \ libncurses5-dev libsystemd-dev bind9 dnsutils quota libsystemd-daemon0 patch libjemalloc-dev logrotate rsyslog libc6-dev
پیش نیاز نصب دایرکت ادمین در سیستم عامل Debian 9
apt-get update apt-get install gcc g++ make flex bison openssl libssl-dev perl perl-base perl-modules libperl-dev libperl4-corelibs-perl libaio1 libaio-dev \ zlib1g zlib1g-dev libcap-dev cron bzip2 zip automake autoconf libtool cmake pkg-config python libdb-dev libsasl2-dev \ libncurses5-dev libsystemd-dev bind9 dnsutils quota patch libjemalloc-dev logrotate rsyslog libc6-dev libexpat1-dev \ libcrypt-openssl-rsa-perl libnuma-dev libnuma1
پیش نیاز نصب دایرکت ادمین در سیستم عامل Debian 10
apt-get update apt-get install gcc g++ make flex bison openssl libssl-dev perl perl-base perl-modules libperl-dev libperl4-corelibs-perl libwww-perl libaio1 libaio-dev \ zlib1g zlib1g-dev libcap-dev cron bzip2 zip automake autoconf libtool cmake pkg-config python libdb-dev libsasl2-dev \ libncurses5 libncurses5-dev libsystemd-dev bind9 dnsutils quota patch logrotate rsyslog libc6-dev libexpat1-dev \ libcrypt-openssl-rsa-perl libnuma-dev libnuma1
پیش نیاز نصب دایرکت ادمین در FreeBSD
#FreeBSD All Versions pkg_add -r gmake perl wget bison flex gd cyrus-sasl2 cmake python autoconf libtool libarchive mailx #FreeBSD 11 pkg install gcc gmake perl5 wget bison flex cyrus-sasl cmake python autoconf libtool libarchive iconv bind911 mailx webalizer gettext-runtime psmisc #FreeBSD 12 pkg install gcc gmake perl5 wget bison flex cyrus-sasl cmake python autoconf libtool libarchive iconv bind911 mailx webalizer gettext-runtime udns sudo psmisc
اگر تمایل دارید دایرکت ادمین به صورت خودکار و بدون هیچ پرسش و پاسخی نصب شود و همچنین قبل از نصب اقدام به شخصی سازی کامل تنظیمات آن نمایید با ادامه مطلب با ما همراه باشید.
نصب دایرکت ادمین
پس از نصب پیش نیازهای نرم افزاری در سرور خود میتوانید به سراغ نصب اصلی بروید، این مرحله در تمامی سیستم عاملها مشترک بوده و تفاوتی ندارد، به همین دلیل در هر توزیع لینوکسی میتوانید به همین روش اقدام به نصب نمایید.
مرحله 1 دانلود بسته نصبی دایرکت ادمین : با استفاده از کامند wget که قبلا در مقاله آموزش wget نحوه استفاده از آن را به طور کامل شرح دادیم فایل setup.sh را دانلود میکنیم.
cd /root wget -O setup.sh http://www.directadmin.com/setup.sh
مرحله دوم اجرای اسکریپت نصب : پس از دانلود بسته نصبی دایرکت ادمین ابتدا با دستور chmod به این فایل دسترسی اجرایی داده سپس آن را اجرا میکنیم.
chmod +x setup.sh ./setup.sh
مرحله سوم پاسخ به سوالات هنگام نصب : پس از اجرای فایل نصبی دایرکت ادمین پروسه نصب کنترل پنل آغاز میشود، در ابتدای شروع این پروسه سوالاتی از شما پرسیده میشود که اغلب پاسخ به آنها ساده بوده با این حال در ویدیوی زیر به صورت مرحله به مرحله سوالها و پاسخ به آنها را در هنگام نصب دایرکت ادمین برای شما قرار داده ایم که میتوانید قبل از اقدام به نصب با مشاهده این ویدیو تجربه نصب یک دایرکت ادمین را کسب کنید.
آموزش نصب ویدیویی دایرکت ادمین
در این ویدیو به صورت کامل یک دایرکت ادمین نصب و مرحله به مرحله توضیح داده شده است، با مشاهده آموزش تصویری زیر به راحتی خواهید توانست اقدام به نصب دایرکت ادمین در سرور خود نمایید.
نصب کاملا خودکار در آپدیت جدید
برای نصب خودکار دایرکت ادمین تا قبل از این آپدیت جدید که ما هم این پست رو به دلیل این آپدیت ویرایش و بروزرسانی کردیم، باید به روشی که قبلا در یک پاراگراف پایینتر آموزش داده بودیم اقدام میکردید که به این منظور باید قبل از اقدام به نصب یک سری فایلها را ایجاد و اطلاعات را درون آن قرار میدادید اما امروز دایرکت ادمین در اقدامی شگفت انگیز امکان نصب کاملا خودکار این کنترل پنل را فراهم کرده است که به این ترتیب بدون نیاز به هیچ اقدامی و تنها با اجرای کامندی که در ادامه آن را به شما نشان خواهیم داد نصب به صورت خودکار انجام خواهد شد و علاوه بر این تنظیمات بسیار مناسبی نیز توسط خود این سیستم نصب خودکار برای شما در کنترل پنل اعمال خواهد شد، مانند نصب و تنظیمات قابل قبول فایروال CSF .
برای استفاده از سیستم جدید نصب خودکار دایرکت ادمین کافی است پس از تهیه لایسنس بر روی آی پی سرور خود کامند زیر را در آن اجرا نمایید.
wget directadmin.com/setup.sh chmod +x setup.sh ./setup.sh auto
پس از اجرای دستورات فوق بدون هیچ پرسش و پاسخی دایرکت ادمین به صورت کاملا خودکار پروسه نصب را به اتمام میرساند
نصب خودکار دایرکت ادمین و اعمال تنظیمات قبل از نصب
تا به اینجا با نحوه نصب آشنا شدید و قادر هستید به تنهایی اقدام به نصب دایرکت ادمین نمایید اما همانطور که مشاهده کردید برای نصب به روش بالا باید شما حضور داشته و به سوالات هنگام نصب پاسخ دهید تا روند نصب ادامه پیدا کند و همچنین تنظیماتی که قبل از نصب قادر به شخصی سازی آنها هستید نسبتا محدود هستند.
برخی مواقع شما نیاز دارید تمامی تنظیمات دایرکت ادمین مانند نسخه php، mysql، نوع وب سرور و … را در هنگام نصب به دلخواه خود تنظیم کنید، تمامی این تنظیمات در دایرکت ادمین پس از نصب و در فایل options.conf قابل تغییر هستند اما قبل از نصب هم میتوانید ابتدا این دایرکتوری را ایجاد و فایل را با تمامی تنظیمات مورد نیاز خود در آن قرار دهید تا دایرکت ادمین هنگام نصب از این تنظیمات استفاده کند. برای این منظور فایل پیشفرض options.conf را دریافت و تغییرات مورد نیاز خود را اعمال و استفاده نمایید.
#ایجاد دایرکتوری mkdir -p /usr/local/directadmin/custombuild #دانلود فایل پیشفرض wget -O /usr/local/directadmin/custombuild/options.conf http://dl.hosterpack.com/directadmin/options.conf
در صورتی که قصد دارید آدرس ایمیل مدیر سرور و همچنین نام سرورهای مورد نظر را نیز قبل از نصب تنظیم کنید میتوانید از دستورات زیر استفاده کنید .
echo "EMAILADDRESS" > /root/.email.txt echo "ns1.domain.com" > /root/.ns1.txt echo "ns2.domain.com" /root/.ns2.txt
پس از قرار دادن فایل فوق و انجام تنظیمات مورد نیاز در این فایل با وارد کردن کامند زیر در سرور مراحل نصب دایرکت ادمین بدون هیچ پرسشی آغاز و تا پایان نصب ادامه خواهد یافت.
cd /root echo 2.0 > /root/.custombuild wget -O setup.sh http://www.directadmin.com/setup.sh chmod +x setup.sh ./setup.sh cid lid hostname netInterface serverIp
در خط آخر دستور فوق بجای cid , lid اطلاعات لایسنس خود ، بجای hostname نام هاست ، بجای netInterface نام کارت شبکه برای مثال eno1 و بجای serverIp آدرس آی پی سرور خود را وارد نمایید.
اگر نام کارت شبکه سرور را نمیدانید با وارد کردن یکی از دو کامند زیر آن را پیدا خواهید کرد.
nmcli connection show #یا nmcli device status

سوالات متداول در خصوص نصب دایرکت ادمین
یک کنترل پنل میزبانی وب به صورت گرافیکی و تحت وب است که همانند هر کنترل پنل هاستینگ دیگری مانند CPanel قادر خواهید بود نامحدود دامنه و سایت را توسط آن مدیریت کنید. برای اطلاعات بیشتر در خصوص دایرکت ادمین به صفحه دایرکت ادمین در هاسترپک مراجعه کنید
این کنترل پنل مخصوص سیستم عامل لینوکس بوده و بر روی انواع توزیعهای Centos,Debian,FreeBSD قابل نصب و استفاده است.
با توجه به اینکه Ubuntu یک توزیع بر پایه Debian است امکان نصب دایرکت ادمین در Ubuntu نیزهست اما به طور رسمی از ubuntu پشتبانی نمیکند و پیشنهاد میشود توزیع دیگری را انتخاب کنید.
بله این کنترل پنل رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید لایسنس خریداری کنید.
2 نظر
باسلام
اگر ارور نیم سرور داد باید به چه صورت مشکل را برطرف کنیم؟
سلام
منظورتون از خطای نیم سرور چیه ؟ اگر درست حدس زده باشم :
روی برخی پنل های مجازی ساز مثل solusvm موقع نصب فایل resolv.conf رو داخل دایرکتوری etc اوراید میکنه و به همین خاطر نمیتونه آدرس هارو ریزالو کنه و موقع نصب خطا میده
برا رفع این مشکل قبل نصب این مسیر رو رید آنلی کنید